Videre til fjerde runde

HamKam gikk videre i NM etter en proff forestilling mot Egersund.

Egersund - HamKam 1-3 (1-2);

K&G Parken, 3. runde NM 2024

Scoringer: 0-1 Niklas Ødegård, 1-1 Henrik Elvevold, 1-2 Luc Mares, 1-3 Henrik Udahl

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK

Gult kort: Ingen

Rødt kort: Madiodio Dia (43`)

HamKam (3-5-2); Alexander Nilsson - Brynjar Ingi Bjarnason, Luc Mares (John Olav Norheim 79`), Sam Rogers - Gard Simenstad, Tore André Sørås, William Kurtovic (Kristian Lønstad Onsrud 60`), Oliver Kjærgaard, Vegard Kongsro (Vidar Ari Jonsson 60`) - Moses Mawa (Julian Gonstad 60`), Niklas Ødegård (Henrik Udahl 46`)

--------------------------

Det var en jevn affære i åpningsminuttene på en solfylt kunstgressmatte i Egersund. Topplaget i OBOS-ligaen hadde mye ball innledningsvis, men en feil fra keeper etter 13 minutter gjorde at de gule og svarte kom i bakleksa.

Moses Mawa fanget ballen fra hjemmelagets keeper og serverte Niklas Ødegård, som fikk en enkel jobb med å sende HamKam i ledelsen etter 13 minutter.

Hjemmelaget ristet av seg skuffelsen og tvang frem flere gode involveringer fra Alexander Nilsson, men svensken vartet opp med godt keeperspill.

Etter en drøy halvtime ble det jubel for hjemmelaget da Henrik Elvevold utlignet etter en sterk prestasjon i feltet på et hjørnespark.

Moses Mawa var en vanskelig nøtt for hjemmelaget med sin hurtighet. Like før pause ble Mawa felt og fikk tildelt et straffespark av dagens dommer. Luc Mares tok straffen og satte den flott i mål oppe i venstre hjørne.

Like før pause var Madiodio Dia for røff i en takling på Niklas Ødegård, og ble sendt rett i garderboen etter 43 minutter.

Etter hvilen ble det naturligvis et høyt press fra HamKam, som var èn mann mer på banen. Moses Mawa hadde den andre omgangens første store sjanse da han ble servert på bakerste stolpe etter et flott innlegg fra Oliver Kjærgaard, men angrepsspilleren hadde en litt for tung ryggsekk på ryggen i avslutningsøyeblikket.

Etter 53 minutter satte HamKam inn høygiret og det ble servert lekker angrepsfotball da Tore Andrè Sørås ble spilt flott gjennom før han serverte Henrik Udahl foran kassa. Spissen kunne sette ballen enkelt i mål og sørge for 1-3.

Både Udahl og Mawa var nære på å øke ledelsen utover i omgangen, men avslutningene satt ikke. HamKam hadde full kontroll på oppgjøret etter hvilen frem til Andreas Helmersen fikk en mulighet på tampen alene med Alexander Nilsson, men svensken fortsatte i samme spor og reddet mesterlig.

Det ble ikke flere mål, og dermed er HamKam videre til 4.runde i Norgesmesterskapet.