Råsterk borteseier for G19

Emil Øverby ble dagens mann i Skien når han satte inn to straffespark og sørget for 2-1-seier over seriefavorittene Odd G19:

Odd G19 - HamKam G19 1-2 (1-1);

Odd Treningsbane KG, 5. serierunden av OBOS-Nasjonal G19

Scoringer: 0-1 Emil Øverby, straffe (15`), 1-1 Elion Krosa (36`), 1-2 Emil Øverby, straffe (60`).

Dommer: Mentor Berisha, IL Hei

Gult kort: Balder Hansen, Godwill Fabio Ambrose, Andreas Giske (Odd G19), Henrik Myklebust, Emil Øverby, Enok Naustdal, Thorbjørn Kristiansen, Kasper Nordhagen (HamKam G19).

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Kasper Nordhagen - Iver Brodal, Mads Orrhaug Larsen, Thorbjørn Kristiansen - Fabian Lesiamito, Henrik Myklebust, Enok Naustdal (Marcus Søberg 79), Leo Haug Utkilen, Ole Utkilen Smaaskjær (Oskar Stenberg Øien 65) - Emil Øverby, Olav Dobloug Mengshoel.

--------------------

Første halvdel av begge omganger innledes av et heltent HamKam-lag som vil ut og bygge videre på prestasjonen mot Lillestrøm sist: Gjenkjennelig HamKam-identitet, med tydelige prioriteringer både med og uten ball. Men ikke minst, best på ALT som er gratis.

Etter kvarteret spilt havner en ball i bakrom, via Olav Mengshoels skotupp, før han meies ned av keeper. Den påfølgende straffen setter spissmakker Emil Øverby sikkert i mål: 0-1.

Gutta i grønt fortsetter med de enkle løsningene, og det skapes lite farlig imot før et ballmist inne sentralt straffes knallhardt, og brått så er Odd tilbake igjen: 1-1 etter 36 minutter. Hjemmelaget vasker fram et par sjanser, men stillingen står seg til hvilen.

Garderobepraten fungerte godt, for ut til andre omgang møter et bestemt Kamma-lag som jager i samlet flokk igjen. Duracell-kaninen Øverby jager fram feil, blir dratt i bakken av Odd-stopperen på vei gjennom og ny straffe til HamKam: Straffen tar han selv, hardt nede til høyre for keeper, og nok en gang bortelaget i ledelsen. 1-2.

Andre omgang blir stykket opp av skader, frispark og gule kort, men HamKam vinner dueller, fortsetter å ta overgangene helhjertet og får stort sett en fot på det meste som rører seg rundt egen halvdel.

Odds BK viser at de er interesserte i å opprettholde sin solide serieinnledning i G19 Nasjonal, og sender fram alt de har, men guttene våre opptrer lojalt, legger igjen alt de har ute på gresset og haler i land årets første 3-poenger. Den smakte godt for gutta!

Hovedtrener Håkon T. Kristiansen er stolt av gutta sine holdninger, smartness og innsatsvilje:

- Vi graver dypt i dag. Ikke den peneste kampen, men det var det vi trengte nå, forteller hovedtreneren stolt.