Kammajubel Sarp08

Årets første trepoenger på bortebane

Etter fem mål og litt Hawai-fotball i førsteomgang, og en jobb med å holde tritt i andre omgang endte det med årets første trepoenger på bortebane:

Sarpsborg 08 - HamKam 2-3 (2-3);

Sarpsborg stadion, 14. serierunden av Eliteserien 2023

Scoringer: 0-1 Henrik Udahl (str, 8`), 1-1 Serge-Junior Ngouali (16`), 2-1 Ramon Pascal Lundqvist (24`), 2-2 John Olav Norheim (36`), 2-3 Kristian Lønstad Onsrud (38`).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

Gult kort: Anders Kristiansen (Sarpsborg 08), Pål Alexander Kirkevold (HamKam)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Lars Larsson Jendal - Halvor Rødølen Opsahl, Fredrik Sjølstad (Brynjar Ingi Bjarnason 90), John Olav Norheim - Jens Martin Gammelby, Tore André Sørås, Kobe Hernandez-Foster, Kristian Lønstad Onsrud, Vegard Kongsro - Henrik Udahl (Oliver Kjærgaard 68), Pål Alexander Kirkevold.

-----------------

Kamma-gutta dro til Sarpsborg stadion med god selvtillit etter en solid seier over AaFK forrige helg og en god opplevelse tross cup-exit mot Bodø/Glimt torsdag.

Allerede etter 3 minutter blir Henrik Udahl headet gjennom alene med keeper av Pål Alexander Kirkevold. HamKams toppscorer runder Anders Kristiansen i 08-buret og blir revet ned.

Linjemannen vinker av for offside, men etter en lang sjekk på VAR peker Jan Morten Tennøy på straffemekert. Henrik Udahl satte straffen selv og scoret sitt femte mål i Eliteserien denne sesongen.

Drøye tjue minutter senere var det i kjent Sarpsborg-kamp stil snudd på huet. Hjemmelaget har sendt hjemmelagets fans til himmels ved to anledninger.

Det blir ofte mange mål i Sarpsborg sine kamper, og kveldens kamp ble intet unntak.

To mål på to minnutter for gjestene snudde det trill rundt, enda en gang.

Først får John Olav Norheim pirket ballen over streken etter et hjørnespark, før Kristian Lønstad Onsrud får godt treff med venstrefoten og banker ballen i nettet etter at Henrik Udahl får kranglet ballen til Gjøvik-gutten.

Etter 45 minutter med innlegg fra hjemmelaget og uttallige headinger ut av feltet fra grønnbuksene kunne BriskeyBanden og Kamma-gutta jubel sammen etter at Jan Morten Tennøy har blåst i fløyta for siste gang denne kvelden.